jueves, 15 de enero de 2015

COMUNICADOS DE CANDIDATURAS EN EL PROCESO CONSTITUYENTE PODEMOS SANT BOI

El Círculo de Sant Boi ha recibido estos comunicados de candidaturas avaladas para este proceso actual, solicitando su difusión por los canales informativos del círculo:

Recibido a las 13.40 h. 15.01.15.

COMUNICAT CANDIDATURA “SÍ”

Davant la situació d’empat de les candidatures a Secretaria General (SG) de Sant Boi, després de la votació realitzada del 26 al 30 de desembre de 2014 pels inscrits a la nostra població per a establir l’organitzatiu polític de Sant Boi, comuniquem que:

S’han mantingut reunions i s’han fet esforços per a assolir el consens entre les dues  SG empatades i els seus respectius projectes buscant els punts en comú i deixant de banda les diferències. Informem que finalment les esmentades diferències són insalvables.

Considerem que “Sí que Podemos” planteja una opció limitada apostant per concórrer a les municipals com partit “Gent de Sant Boi”. Nosaltres proposem una agrupació d’electors amb primàries de llistes obertes a la decisió de l’Assemblea Ciutadana de Podemos. Les dues opcions han obtingut el mateix nombre de vots.


Recollint la inquietud plantejada per molts ciutadans, membres del Cercle Podemos Sant Boi i simpatitzants, envers la postura de “Gent de Sant Boi” respecte a l’independentisme els hem traslladat la pregunta i se’ns ha informat que no són independentistes. En canvi, en accedir a la informació pública trobem el següent:

·         
(…) “Gent de Sant Boi és una candidatura estrictament municipal que a nivell global es declara partidària del dret a l’autodeterminació dels Països Catalans” (…)
Manifest “Gent de Sant Boi”: http://gentdesantboi.info/manifest-gent-de-sant-boi

·         Qui som Gent de Sant Boi? La CUP, el Procés Constituent, ARRAN i JCC són els primers col•lectius que s’afegeixen a GENT DE SANT BOI” (…)


·         “Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) som una organització política assembleària que ens estenem arreu dels Països Catalans i que treballem per un país independent” (…)
CUP Sant Boi:

·         “La CUP encapçala una nova candidatura a nivell local que es presentarà a les properes eleccions municipals sota el nom de “Gent de Sant Boi”. (…)
      

·         “Les militants d’ARRAN Sant Boi preveuen un inici de la seva activitat política dintre de l’Esquerra Independentista ben atapeïda”.(…)

·         (…) “volem contribuir a impulsar un procés des de baix que culmini en la creació d’una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l’assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova per a la República catalana.” (…)
Manifest Procés Constituent: http://www.procesconstituent.cat/ca/manifest


Volem fer constar que, la nostra candidatura respecta la ideologia independentista, igual que qualsevol altra opció democràtica, però considerem que aquesta no forma part de l’ADN PODEMOS que basa la seva argumentació en el dret a decidir, independentment del resultat. En tot cas, aquesta no és una decisió nostra sinó del conjunt d’inscrits a Catalunya.

Els membres de la nostra candidatura concloem que la resposta per part de “Sí que podemos” i la informació pública és contradictòria. Per coherència amb els nostres principis, honestedat amb els que ens han donat suport i responsabilitat personal decidim no fusionar-nos al seu projecte. Igualment, la decisió de concórrer amb la candidatura unitària “Gent de Sant Boi” per la seva transcendència, hauria de ser aprovada democràticament per votació de l’Assemblea Ciutadana de Podemos Sant Boi, és a dir, les persones inscrites al terme municipal de Sant Boi.

CANDIDATURA “SÍ”
Candidatura avalada pel Cercle Podemos de Sant Boi



Recibido a las 15.00 h. 15.01.15

COMUNICADO DE LA CANDIDATURA "JUNTS PER SANT BOI"

Desde Junts Per Sant Boi nos sumamos a la respuesta emitida por la candidatura de
unidad popular Sí.

Para empezar, estamos totalmente de acuerdo con lo expresado y al igual que ellos
creemos que la asamblea ciudadana es el órgano que debería empoderarse del trazo
político que debe seguir Podemos en nuestro municipio. Creemos que las bases
ideológicas de nuestro partido abogan prioritariamente por una agrupación de
electores, dónde todas las decisiones se tomen democráticamente. La propuesta
aportada por Si que podemos, opta por un pacto con la formación política Gent de
Sant Boi, en la cual uno de los pilares básicos es la independencia, sin dejar opción a
otra alternativa. Además, cómo han aportado los compañeros de Sí en su escrito, son
una coalición de partidos, o también llamado Sopa de Siglas, estructura de la cual
Podemos reniega completamente.

Igualmente, respetamos la posición independentista, pero creemos que en estos
momentos no está integrada en el ADN de Podemos. Nuestro partido opta por la
democracia como vehículo determinista.

Expuesto lo anterior, solo remarcar que los dos consejeros ciudadanos obtenidos por
esta candidatura, muestran su apoyo al proyecto presentado por la candidata a la
secretaría general Lourdes Altozano Sojo.

CANDIDATURA "JUNTS PER SANT BOI"
Candidatura avalada por el Círculo Podemos de Sant Boi

7 comentarios:

  1. Les meves mes sinceres felicitacions i agraïment a aquestes dos candidatures,per què ja era hora que algú expliqués les coses com són.
    Gràcies!

    ResponderEliminar
  2. Jo també agraeixo l'aclariment d'aquestes dues candidatures sobre el què ha passat a Sant Boi. No entenc com una de les tres candidatures pot estar d'acord amb els paràmetres de Podemos i al mateix temps d'acord amb altre o altres grups que no coincideixen amb aquests paràmetres. A més voldria fer una pregunta a qui ho sàpiga: No ha passat en cap més municipi d'Espanya el fet de que dues candidatures empatin? I si és així, com ho han solucionat? En política crec que quan dos partits o grups independents (no independistes, això és una altra cosa que decidirán els ciutadants) empaten en vots, els dos que han empatat han de fer una coalició o tornar a votar. Per què un dels que ha empatat "guanya" i l'altre que també ha empetat perd? Perdoneu la meva ignorancia sobre aquest temes.

    ResponderEliminar
  3. Es falso que Gent de Sant Boi sea una candidatura independentista. El modelo es similar a otras candidaturas unitarias de Catalunya y defiende el "Derecho a decidir" reconocido en nuestro programa electoral de las europeas. Se han utilizado enlaces a organizaciones que si defienden la independencia, pero que en un acto de intentar encontrar la unidad , han renunciado a imponer ese objetivo a Gent de Sant Boi.

    Estas declaraciones constituyen un intento de provocar una ruptura en Podemos Sant Boi, que debería ser rectificado, en aras del entendimiento.

    Por otro lado, el comunicado ha sido colgado con el autor "Sant Boi Grupo Comunicación" , sin que se haya convocado antes una reunión de dicho grupo, debiendo quedar claro que dicho grupo de comunicación no se ha reunido ni ha aprobado lapublicación de estos comunicados.

    ResponderEliminar
  4. Ramón Balanyà ets un manipulador, clarament estas possant en boca de Gent de Sant Boi principis ideològics i programàtic que assumeixen altres organitzacions, Gent de Sant Boi aposta pel dret a decidir o dret a l'autodeterminació. Per audoterminar-se cal fer un refèrendum, estas en contra dels referendums? estas en contra de que la gent voti? Deixa de manipular i enviar watssups a la gent de la teva corda durant els descansos de les assemblees i llegeix una mica de teoría política i de pràctiques democràtiques nen.
    D-sant boi un diari d'una militant de ICV la qual no té gaire idea del codí ètic-professional que ha de respectar un períodista fa un ús tendenciós i manipulador de la veritat.
    Per cert Ramon perquè no expliques quina relació tens amb el constructor que et paga les teves campanyes?

    ResponderEliminar
  5. Estaré encantat de contestar-te quan tinguis la dignitat de prescindir del teu "anonimat"
    No tinc gaires simpaties a gent de sant boi, és evident, suposo que cap. Però és que no m'agrada i ja està. Estic en el meu dret de sentir-ho així i de comunicar-ho així.
    En quan al constructor.....molt bo.....ja sé d'on ve això, d'uns senyorets que saben que menteixen. Ja ho van fent això. Quan ho necessiten.
    Jo ho sento molt, Gent va a tope cercant el Logo de PODEMOS....però ja és evident que no podrà ser. I si ho és només serà un logo....i prou. No un suport popular.

    ResponderEliminar
  6. Com simpatitzant i militant de la CUP de Sant Boi, em nego rotundament a estar amb Podem Sant Boi. És una vergonya que ara els nostres portaveus diguin que no som independentistes només per sumar-se a una possibilitat de guanyar així amb coalició de partits a les eleccions municipals. Si us plau, com és que ningú ens ha informat i hem de llegir-lo en altres llocs fora del nostre àmbit. No s'ha informat, no s'ha votat en assemblea de la CUP Sant Boi... i altra cosa que m'estranya molt, perquè no s'ha fet un comunicat per part de la candidatura que suposadament ens afegeix a Podem?

    ResponderEliminar
  7. Si no voleu Unitat Popular, simplement es q sou tots una colla de feixistes socials que només esteu aquí per la cadira. Bastards.

    ResponderEliminar